E-mailadres

mail@arthurbrekelmans.com

Openingstijden

Ma t/m Zo: (bijna) 24/7

Twee derde van het menselijk lichaam bestaat uit water, met het beste waterfilter zorg je extra goed voor je lichaam. Goed en genoeg water drinken kan bijdragen aan een gezond hart, een beter humeur en een zuivere huid. Plus het kan je energieniveau aanzienlijk verhogen.

We brengen steeds meer tijd door in ons eigen huis waardoor steeds meer mensen grote waarde hechten aan een gezonde woon en leefstijl in huis. Jammer genoeg wordt hierbij niet gelijk aan de kwaliteit van het drinkwater in huis gedacht. Terwijl je gezondheid toch begint bij het water dat je elke dag binnen krijgt. We gebruiken water om te drinken, koken, douchen, wassen, in bad gaan of voor het tandenpoetsen. De beste oplossing is om het beste waterfilter aan te schaffen, zodat je op zijn minst gezuiverd water gaat drinken.

Met het beste waterfilter zorg je snel en eenvoudig voor veilig en schoon drinkwater

Volgens het RIVM is het water dat bij iedereen in Nederland uit de kraan komt veilig en schoon, ook zonder het beste waterfilter. Wat je mag beschouwen als veilig en schoon is maar de vraag. Door zelf het water in je huis te zuiveren met een waterfilter ben je er zeker van dat het kraanwater aan de beste kwaliteitsnormen voldoet. Het zorgt ervoor dat je water drinkt wat 100% water is.

Blootstelling aan diverse verontreinigingen

Ons kraanwater wordt helaas meer en meer blootgesteld aan verontreinigende stoffen. Er wordt steeds vaker gesproken over te hard water, verontreinigingen en het belang van voldoende gezond water. Dit water valt natuurlijk nog steeds binnen de richtlijnen van ons land, maar door eigenhandig in huis het water te filteren met het beste waterfilter verzeker je jezelf van schoon en gezond drinkwater.

Velen van ons, vooral degenen met jonge gezinnen, zoeken steeds meer informatie over waterfilters in een poging om de kwaliteit van het water dat we consumeren te verbeteren. Daarom hieronder 10 redenen waarom je je kraanwater in huis moet filteren.

Kraanwater is zonder beste waterfilter misschien niet zo helder als het lijkt

Waterbedrijven leveren essentiële diensten om water te zuiveren en schoon te maken, maar zelfs schoon water is misschien niet zo brandschoon als je zou willen. Er worden verschillende processen gebruikt en wordt het water uit reservoirs en rivieren onderworpen aan screening, filtratie, beluchting en desinfectie. Tot zover is alles schoon, maar bedenk wel dat het water kilometerslange pijpleidingen doorkruist om je huis te bereiken en onderweg in contact kan komen met verontreinigende stoffen. Al met al zou een waterfilter je een veilig gevoel kunnen geven in de wetenschap dat het kraanwater een extra schoonmaakbeurt krijgt voordat jouw gezin het drinkt.

Het kan je geld besparen

Je kunt op de lange termijn veel geld besparen als je niet langer onnodig geld uitgeeft aan duur flessenwater. Als je altijd flessenwater koopt om kraanwater te vermijden, dan kan een waterfilter zichzelf in een mum van tijd terugbetalen. Het vermijden van de aankoop van flessenwater kan je honderden euro’s per jaar besparen.

Draag met het beste waterfilter jouw steentje bij aan het milieu

Terwijl je flink bespaart op het geld dat je uitgeeft aan flessenwater, bespaar je ook op al dat plasticgebruik. Zelfs als je waterflessen kiest die kunnen worden gerecycled, zijn er nog steeds kosten en gevolgen van het recyclingproces. Bovendien wordt al dat water in flessen door het hele land naar je plaatselijke winkel vervoerd, dus je verkleint ook je ecologische voetafdruk. Gebruik een waterfilter, verminder afval en draag jouw steentje bij aan de planeet.

Consumeer minder kalk …

Er zijn veel gebieden met hard water, wat betekent dat er een hoge concentratie kalkaanslag is (dit is het spul dat witte vlekken achterlaat op je douchekraan en in je waterkoker). Het klinkt niet prettig, maar kalkaanslag is volkomen onschadelijk voor jou en je gezin om te drinken. Kalkaanslag kan echter wel de speen van babyflesjes verstoppen, waardoor baby’s hun melk of water moeilijk kunnen doorslikken. Dit kan leiden tot luchtbellen in het water die buikpijn en winderigheid in de hand werken. In wezen hoef je je geen zorgen te maken, maar het is goed om kalkaanslag te beperken voordat het problemen veroorzaakt.

… en chloor…

Chloor wordt door waterbedrijven gebruikt om ons drinkwater te desinfecteren tegen microben in het water. Het helpt ook om de leidingen schoon te houden en de hygiënische omstandigheden van reservoir tot kraan te handhaven. Tegen de tijd dat het ons bereikt, is de hoeveelheid chloor zo klein dat het vrijwel geen schade voor de gezondheid oplevert en de Wereldgezondheidsorganisatie stelt dat eventuele risico’s van chloornevenproducten klein zijn in vergelijking met de risico’s van het drinken van onbehandeld water. Er zijn echter verschillende studies die suggereren dat we ernaar moeten streven de hoeveelheid chloor die we consumeren te verminderen, en een filter zal ons daarbij helpen.

…en lood!

In tegenstelling tot chloor en kalkaanslag kan lood een negatieve invloed hebben op onze gezondheid, met name voor zuigelingen, jonge kinderen en zwangere vrouwen. De waterbedrijven doen er alles aan om de hoeveelheid lood die in onze kranen terechtkomt te beperken en het gebruik van loden leidingen is nu verboden, maar als je huis vóór 1970 is gebouwd, bestaat de kans dat de leidingen van lood zijn gemaakt. De waterleidingbedrijven zijn bezig alle loden leidingen te vervangen. Waterfilters zijn ontworpen om bijna al het lood uit het leidingwater te verwijderen, waardoor ze van onschatbare waarde zijn voor gezinnen.

Met het beste waterfilter smaakt het water beter

De chemicaliën zoals hierboven opgesomd zijn niet per se schadelijk, maar ze kunnen er wel voor zorgen dat je kraanwater onaangenaam smaakt. Je bent vast wel eens in een zwembad geweest en hebt per ongeluk een mondvol chloorwater ingeslikt. Als je kraanwater een hoog chloorgehalte heeft, kun je soms een soortgelijke ervaring hebben als je uit de kraan drinkt. Het is niet schadelijk, maar soms gaat er niets boven een lekker, koud glas fris smakend water! Door water te filteren, kun je chloor en andere chemische stoffen die de smaak van het water kunnen beïnvloeden, verwijderen.

Het ruikt ook beter

Heb je ooit de kraan opengedraaid en gemerkt dat er een licht metaalachtige of chemische geur hangt? Dit komt allemaal door de elementen die ofwel door het filterproces zijn gekomen of zijn toegevoegd tijdens de desinfectiefase. Door het kraanwater te filteren, kun je alle onaangename geuren verwijderen en je drinkervaring veel aangenamer maken.

Maak indruk op je vrienden

Je hebt de perfecte maaltijd gekookt, de tafel is tot in de puntjes aangekleed en je hebt een geweldige, sfeervolle afspeellijst gekozen. Alle ingrediënten staan klaar voor je etentje, maar als je gast om een glas kraanwater vraagt, schenk je toch veel liever een lekker koel glas gefilterd water dan kraanwater? Maak indruk op je vrienden en familie en wees de ultieme gastheer/gastvrouw wanneer je investeert in een filter.

Goed voor je gezondheid

Een waterfilter is een eenvoudige manier om de gezondheid van je gezin te ondersteunen. Vermijd onnodig gebruik van chemicaliën, verbeter de smaak en draag misschien zelfs je steentje bij aan het milieu. Als je al niet zeker bent van kraanwater, dan betaalt het geld dat je bespaart door je mineraalwaterverbruik te beperken, je waterfilter in een mum van tijd terug. Het is een win-win situatie!

Heb je pro-actieve hulp nodig bij de aankoop of verkoop van een woning?

Mail naar mail@arthurbrekelmans.com voor meer informatie over mijn unieke aankoop- en verkoopbegeleiding. Ik ben je graag van dienst!

Aanbevolen artikelen