E-mailadres

mail@arthurbrekelmans.com

Openingstijden

Ma t/m Zo: (bijna) 24/7

Nog voor je de woningmarkt betreedt, zijn er twee belangrijke vragen waar je antwoord op moet hebben: 1. Hoeveel ben je waard? en 2. Wat heb je te bieden?

Hypotheekcertificaat

Op voorhand weten waar je aan toe bent, is niet altijd exact mogelijk. Als je je gaat begeven op de huizenmarkt, vooral wanneer je een andere woning zoekt, moet dit echter de eerste stap zijn die je in dit proces zet. Want alleen met financiële zekerheid heb je een streepje voor op deze verhitte huizenmarkt.

  • Wat is jouw budget?
  • Hoeveel kun je lenen?
  • Welke waarde heeft je huidige woning?

Drie belangrijke punten die nog voordat je huizenjacht van start gaat, beantwoord moeten zijn. Mijn advies aan mijn klanten is daarom altijd om de huizenjacht te beginnen met een open en eerlijk gesprek met onze onafhankelijke hypotheekadviseurs. Om je droomhuis te vinden in de huidige onroerend goed markt, is de noodzaak van een onafhankelijk advies in combinatie met een hypotheekcertificaat ongekend hoog.

Waarom een hypotheekcertificaat?

Helaas ontmoet ik nog té vaak mensen tijdens een bezichtiging die geen volledig idee hebben van hun persoonlijke financiële plaatje. Ze hebben geen idee van hun hypotheek mogelijkheden. Zonder een hypotheekcertificaat staan ze met 2-0 achter in deze zeer concurrerende markt. Het kost namelijk te veel tijd om na het uitbrengen van een bod te moeten wachten op het moment dat de hypotheek rond gemaakt kan worden. De concurrentie die goed beslagen ten ijs komt, heeft al vele stappen genomen vóórdat ze op zoek gingen naar hun droomhuis. Tip: Op een oververhitte huizenmarkt vraag je daarom eerst een hypotheekcertificaat voordat je überhaupt gaat zoeken.

Hypotheekcertificaat = zekerheid

Hoe fijn is het om niet teleurgesteld te worden? Want zonder hypotheekcertificaat weet je in deze tijd haast zeker dat er vele teleurstellingen overwonnen moeten worden. Mét hypotheekcertificaat weet je echter exact welke woningen binnen jouw financiële bereik liggen. Bovendien geef je aan dat je de woning kunt betalen en daarmee een serieuze partij bent. Op de huidige krappe woningmarkt is dat beslist geen overbodige luxe. Verkopers kiezen over het algemeen voor een koper die financiële zekerheid kan bieden.

Hoe krijg je een hypotheekcertificaat?

Een hypotheekcertificaat vraagt om een gedegen financieel onderzoek door een onafhankelijk financieel adviseur. Dit kan soms voor verrassingen zorgen omdat tijdens dit diepgaande proces alle financiële perikelen op tafel moeten worden gelegd. De hypotheekverstrekker wil eerst echt alles van je weten, alvorens ze overgaan tot het verstrekken van een hypotheek. Van je uitgaven met je creditcard tot een eventuele lening voor je nieuwe auto. Een proces dat soms weken in beslag kan nemen. Met jouw onafhankelijk financieel adviseur kies je dan de hypotheek die het beste bij jou past.

Ben je op zoek naar een (andere) woning en maar heb je nog geen hypotheekcertificaat? Maak dan gauw een afspraak. In een oriënterend gesprek vertel ik je er graag alles over én over de financiële kant van de koop van je nieuwe thuis.

Heb je pro-actieve hulp nodig bij de aankoop of verkoop van een woning?

Mail naar mail@arthurbrekelmans.com voor meer informatie over mijn unieke aankoop- en verkoopbegeleiding. Ik ben je graag van dienst!

Aanbevolen artikelen