E-mailadres

mail@arthurbrekelmans.com

Openingstijden

Ma t/m Zo: (bijna) 24/7

Je wil je huis of appartement verkopen? Misschien heb je je wel eens afgevraagd of je dit traject alleen aankan of dat het de moeite waard is om een professionele makelaar in te huren. Zelfs als het op het eerste gezicht verleidelijk klinkt om de commissie van de makelaar te besparen door privé te verkopen, zijn er veel goede redenen om te kiezen voor een professional aan je zijde. Hieronder lees je de vijf beste redenen voor het inschakelen van een makelaar.

 1. Een makelaar bespaart je kostbare tijd
  Als eenmaal de beslissing is genomen om een huis of appartement te verkopen, proberen veel mensen dat eerst zelf. Daarbij worden de tijd en de ervaring die nodig is om een woning met succes op de markt te brengen snel onderschat. De coördinatie van kijkafspraken vormt ook een uitdaging voor veel particuliere verkopers die druk bezig zijn met hun werk. Het maken van afspraken wordt nog ingewikkelder als je bijvoorbeeld een huis hebt geërfd en niet in de buurt van de woning woont. Een professionele makelaar zorgt voor alle marketing, communicatie met potentiële kopers, kijkafspraken, onderhandelingen en staat altijd klaar om je vragen met zijn vakkennis te beantwoorden. De precieze kennis van de industrie en pre-screening klanten kan ook de verkoop versnellen. Dit bespaart je veel tijd, zenuwen en voorkomt (kostbare) fouten.
 2. Zo schittert je woning
  Een woningadvertentie plaatsen op Funda, op de juiste Social Media kanalen, een professionele verkoopbrochure maken, verkoopbord in de tuin plaatsen? Het kan een uitdaging zijn om de juiste potentiële kopers voor je woning te bereiken en te benaderen. Een ervaren makelaar weet precies op welke platformen je huis of appartement de beste kansen heeft en hoe hij de woning aantrekkelijk in de markt te koop kan zetten. Professionele marketingdocumenten, informatieve reclameteksten en gerichte reclamemaatregelen zorgen ervoor dat niet alleen de juiste mensen worden bereikt, maar dat ook hun interesse direct wordt gewekt. Dit garandeert een eerste indruk met een wow-effect!

 3. Geen gedoe met formaliteiten, papierwerk en contracten
  Vooral de formele en bureaucratische inspanning die gepaard gaat met de verkoop van een woning wordt vaak onderschat! Als je besluit gebruik te maken van de diensten van een makelaar, zal hij of zij al het papierwerk voor je in orde maken en onderhandelen met potentiële kopers. Door de intensieve samenwerking met verzekeringsmaatschappijen, banken, notarissen en advocaten beschikt hij ook over een professioneel netwerk op dit gebied. Dit betekent dat je als contactpersoon altijd een deskundige aan je zijde hebt – van het verkrijgen van alle benodigde documenten, zoals een uittreksel uit het kadaster, de taxatiewaarde of het energiecertificaat, tot het opstellen van het koopcontract.
 4. Niet te hoog, niet te laag – je makelaar kent de eerlijke marktprijs
  Woon je al lang in het appartement dat je wilt verkopen? Of heb je net het huis geërfd dat je wilt verkopen? In beide gevallen zul je als (onervaren) particuliere verkoper waarschijnlijk moeite hebben om in te schatten hoeveel de woning werkelijk waard is. Een makelaar helpt je bij het bepalen van een geschikte en dus reële verkoopprijs door middel van passende taxatieprocedures en nauwkeurige kennis van de markt. Zo bied je niet te hoog of te laag en vermijd je latere prijswijzigingen die je veel tijd en zenuwen kunnen kosten. Omdat hij zich inzet om je de beste deal te bezorgen, geeft hij je ook eerlijk en regelmatig advies over de huidige marktsituatie.
 5. Serieuze interesse checken
  Als de eerste kandidaat-koper eenmaal is gevonden, zijn particuliere verkopers vaak blij. Het huis is zo goed als verkocht, toch? Beslissende punten zoals een financieringsverplichting van de bank kunnen vaak verloren gaan in de initiële euforie. Om je te beschermen tegen onaangename verrassingen en kosten, zal een professional controleren hoe serieus het bod is en nagaan of aan alle wettelijke vereisten voor de verkoop is voldaan.

  Uiteraard kun je je huis of appartement zowel met als zonder makelaar succesvol verkopen. Met een professional aan boord zal dit echter op een meer ontspannen manier verlopen. Waarbij je waardevolle tijd bespaart en waarschijnlijk ook sneller je doel bereikt!

Heb je pro-actieve hulp nodig bij de aankoop of verkoop van een woning?

Mail naar mail@arthurbrekelmans.com voor meer informatie over mijn unieke aankoop- en verkoopbegeleiding. Ik ben je graag van dienst!

Aanbevolen artikelen