E-mailadres

mail@arthurbrekelmans.com

Openingstijden

Ma t/m Zo: (bijna) 24/7

Verhuizen naar een nieuw huis is even spannend als uitputtend. En ik kan het weten, ik ben in mijn leven al vele malen verhuisd. In één woord is het vooral overweldigend. Je hebt bijna het gevoel dat je aan een heel nieuw leven begint. Verhuizen is immers niet iets wat je elke maand doet. Je kijkt er vast naar uit je nieuwe thuis vanaf nul in te richten. Alles volgens je eigen behoeften en voorkeuren doen. Het is het startschot van een heel nieuwe fase in je leven. Daarom heb je het volste recht om er enthousiast over te zijn.

Maar voordat je die fles champagne kunt laten knallen, moet er nog veel gebeuren. Van het sorteren van je bestaande huisraad tot het inpakken en veilig laten vervoeren. Je hebt wel een miljoen dingen om te doen. En als je dit niet goed organiseert, kunnen de eerste dagen in je nieuwe huis een ware nachtmerrie worden. Stel je voor: het is je eerste nacht in het nieuwe huis. Je staat te popelen om wat rust te krijgen na een lange, vermoeiende dag. Maar je kunt je deken, je pyjama, of zelfs een mok voor dat broodnodige kopje koffie niet vinden!

Hoewel het gebruikelijk is om je gestrest te voelen vanwege de verhuizing, is de sleutel tot het voorkomen van een ramp: een goede planning. Ik heb een checklist voor je opgesteld die van je verhuizing een makkie zal maken.

1. Plan de indeling van je nieuwe ruimtes
Het beste wat je kunt doen voordat je begint met het plannen van je verhuizing, is een gedetailleerde rondleiding door je nieuwe woning maken terwijl deze nog leeg is. Bedenk hoe je alles gaat inrichten. Meet daarvoor elke ruimte op. Van de woonkamer tot de keuken, slaapkamers en eetkamer. Een goede indeling geeft je direct een idee hoeveel ruimte je hebt. Zodat je alleen meubels en spullen meeverhuist waar je ook daadwerkelijk de ruimte voor hebt. Het helpt ook als je een basisplan van de indeling van elke kamer hebt. Daarmee weet je op de verhuisdag zelf precies waar wat naartoe moet. Geloof me, dit zorgt voor een veel soepeler verloop van de verhuizing.

2. Maak gebruik van een opslagruimte
Als vuistregel geldt dat je het inpakken van al je spullen nooit tot het laatste moment mag uitstellen. Het is niet zo gebruikelijk in onze regio’s, maar denk eens na over het gebruik van een opslagruimte. Als je een opslagruimte huurt, kun je alles in je eigen tempo inpakken in plaats van het op het laatste moment overhaast te doen. Alles wat je niet regelmatig nodig hebt, kun je al ruim voor de verhuisdatum inpakken en in de opslagruimte opbergen. Zo kun je je spullen tijdens het hele verhuisproces netjes en georganiseerd bewaren.

3. Doe het slim
Voordat je zelfs maar kunt beginnen met inpakken, is het een goed idee om eens goed na te denken over je spullen. Gooi weg dat geen tweede leven waard is, doneer of verkoop datgene dat nog prima dienst kan doen in het bezit van iemand anders. Het verminderen van het aantal spullen dat je moet verhuizen maakt een verhuizing niet alleen comfortabeler, maar ook een stuk goedkoper als je daar een professional voor inschakelt. Voor je dagelijkse spullen kun je gebruik maken van koffers/tassen of (verhuis)dozen. Zorg ervoor dat je elke doos labelt op basis van de ruimte waar ze naar het nieuwe huis gaan. Zoals ‘keuken’ of ‘badkamer’. Voor bepaalde artikelen, zoals spiegels, TV-toestellen en kunst zijn mogelijk individuele dozen en professionele verpakking nodig. Je kunt ze natuurlijk zelf verpakken om geld te besparen, maar het risico dat er iets kapot gaat is groot.

4. Nutsvoorzieningen
Als je je vanaf de eerste dag lekker wilt voelen in je nieuwe huis, is het essentieel dat de nutsvoorzieningen (d.w.z. water, gas en elektriciteit) zijn geïnstalleerd voordat je gaat verhuizen. Als deze voorzieningen niet voorhanden zijn tegen de tijd dat je in je huis woont, kan het wel eens weken duren voordat alles geregeld is. Het is het beste om je energieleverancier op de hoogte te stellen van je verhuisdatum zodra je weet wat de verhuisdatum is.

5. Internet en TV
Verhuizen naar een huis zonder TV of internet kan het enthousiasme van een nieuw huis flink temperen. Doe tijdig je onderzoek naar de verschillende dienstverleners in de omgeving en neem ruim van tevoren contact met hen op. Bepaal vervolgens samen wat het juiste contract is, passend bij jou behoeften. Idealiter moet de installatie minstens een week van tevoren worden uitgevoerd en moet de dienst worden geactiveerd voordat je de woning betrekt om problemen te voorkomen.

6. Schoonmaakdag
Voordat je je spullen kunt verhuizen, is het zeer aan te bevelen om het hele huis grondig schoon te maken. Zelfs als je nieuwe woning schoon lijkt te zijn. Je weet immers nooit hoeveel potentiële kopers de woning hebben bezichtigd en wat ze hebben aangeraakt. Verzamel dus je schoonmaakspullen en plan een dag in voor de grote schoonmaak nog voordat je verhuist. Besteed extra zorg aan de badkamer en de keuken.

Heb je pro-actieve hulp nodig bij de aankoop of verkoop van een woning?

Mail naar mail@arthurbrekelmans.com voor meer informatie over mijn unieke aankoop- en verkoopbegeleiding. Ik ben je graag van dienst!

Aanbevolen artikelen