E-mailadres

mail@arthurbrekelmans.com

Openingstijden

Ma t/m Zo: (bijna) 24/7

‘Bespaar op je makelaarskosten’, je leest het wel vaker in bladen of online. Als je ‘besparen makelaar’ intikt in Google, krijg je zo’n 364.000 hits. Allemaal vertellen ze je ongeveer hetzelfde. Korting, goedkoper, lagere kosten, goedkoop, betaal minder….bla bla bla.

In mijn hoofd klinkt dan een stemmetje dat zegt: ‘Kun je als makelaar alleen maar op prijs de strijd winnen voor een opdracht? Waar is je onderscheidend vermogen om het verschil te maken voor jouw klant?’

De “P” van prijs is de minst belangrijke in de marketing mix! Mensen willen dingen gedaan krijgen, voor elkaar hebben, rust, verder gaan met plannen maken. Ontzorgen. Advies en raad en daad. Vooral dat laatste. Daadkrachtig optreden. Pro Actief. En vooral niet LUI.

En toch tref ik dat laatste steeds vaker aan in de huizenmarkt. Luie makelaars. Makelaars die het in deze tijd te gemakkelijk in de schoot geworpen krijgen. Ik hoor het veel tijdens mijn gesprekken met huizenzoekers. Ze krijgen geregeld één van de volgende opmerkingen te horen: Sorry, maximaal 10 kijkers, daar zit de koper wel tussen. Helaas, sorry geen bezichtigingen meer. Het spijt me, het huis is al bijna verkocht. Jammer, maar het huis ligt al onder bod. Helaas, u bent overboden. Niet leuk, maar volgende keer beter. Tot ziens. Maar goed ik dwaal af…..

Mijn advies: Bespaar nóóit op de makelaarskosten. Daarmee doe je jezelf namelijk enorm tekort. Dat kost je juist alleen maar GELD! Houd in je achterhoofd dat makelaars die een lage courtage berekenen, daar heel wat minder voor kunnen doen omdat ze slechts weinig tijd en moeite aan jouw zaken kunnen besteden.


Reken je even mee?

Stel je makelaar rekent 1% inclusief BTW aan courtage (luie makelaar). Hij of zij verkoopt je huis binnen één week voor € 250.000,-. Trek daarvan af de courtage van € 2.500,-. Dan is jouw netto opbrengst € 247.500,-.
Stel een andere, meer actieve makelaar rekent 2% (het dubbele!). Maar hij of zij doet meer, neemt meer tijd, spreekt de hele markt aan en vindt de koper met goede voorwaarden binnen twee of drie weken voor € 265.000,- Trek daarvan af de courtage van € 5.300,-. Dan is jouw netto opbrengst maar liefst € 259.700,-.
Waar precies zit dan jouw besparing van een ‘goedkope’ makelaar ten opzichte van een ‘dure’ makelaar?
Je hebt uiteindelijk € 12.200,- meer ontvangen, ondanks meer kosten, meer netto opbrengst.

WIN WIN
Keuze genoeg in onze branche, choose wisley! Investeer in een goede makelaar dat levert jou geld op.

Heb je pro-actieve hulp nodig bij de aankoop of verkoop van een woning?

Mail naar mail@arthurbrekelmans.com voor meer informatie over mijn unieke aankoop- en verkoopbegeleiding. Ik ben je graag van dienst!

Aanbevolen artikelen