E-mailadres

mail@arthurbrekelmans.com

Openingstijden

Ma t/m Zo: (bijna) 24/7


Een huis kopen doe je niet zomaar, want het is één van de grootste uitgaven die je niet vaak in je leven doet. Soms sta ik ervan te kijken hoe onbezonnen mensen aan dit traject starten. Tegelijkertijd snap ik het. Als huizenzoeker heb je het moeilijk en al helemaal als je onder druk wordt gezet. Na het lezen van dit blog én door daadwerkelijk toe te passen wat je leest, gaat het je vast een stuk makkelijker af.

Onrealistisch?

Veel mensen hebben onrealistische dromen. Vooral als het hun toekomstige woning betreft. Pas als je weet welke hypotheek je aankan en aan wilt gaan, is de kans groot dat je van het juiste huis gaat dromen. Het juiste huis is het huis dat je je kan veroorloven. Alleen dan zullen de teleurstellingen beperkt blijven.

Stel je top drie samen

Ieder mens heeft wensen. En al helemaal als het aankomt op je nieuwe thuis. Schrijf ze eens allemaal op. En stel vervolgens je prioriteitenlijstje samen. Natuurlijk begin je bovenaan met hetgeen het allerbelangrijkst voor jou is.

Weet jij je financiële mogelijkheden?

Laat je voor je de woningmarkt betreedt eerst eens adviseren door een hypotheekadviseur. Zodat je weet wat je financieringsmogelijkheden zijn. En je niet alleen weet wat je maximale hypotheek is maar ook wat de bijbehorende maandlasten zullen zijn. Dan kun je realistische keuzes maken. Zo koop je geen woning waar je heerlijk woont maar ondertussen niet meer kan doen wat je leven aangenaam maakt. Pas dan heb je een goede indruk van hoe ver je kan gaan met bieden en hoeveel spaargeld je eventueel nodig hebt als buffer voor onvoorziene uitgaven. Laat de zoektocht naar de juiste woning maar van start gaan. Jij weet hoeveel je kan financieren én je weet dat je dat ook wilt betalen. Twee belangrijke uitgangspunten.

Neem geen overhaaste beslissingen

Neem vooral de tijd. Ook al voelt het soms dat je onder druk wordt gezet. Probeer te ontdekken wat je belangrijk vindt in een woning. Kijk daarbij vooral naar de ligging en het soort woning, de ruimtes en het onderhoud. Als je een beetje handig bent, kun je alles wel aanpassen. Behalve de ligging en het soort woning (vrijstaand, appartement, tussengelegen enz.).

Laat je niet gek maken

Ja de huizenmarkt is oververhit in veel regio’s. Hierdoor kunnen de huizenprijzen flink stijgen. Potentiële kopers staan in de rij. Waardoor het voelt alsof je snel moet beslissen. Want voor je het weet heeft iemand anders de sleutels voor je neus weggekaapt. Als je leert te accepteren dat sommige huizen nu eenmaal aan je voorbij gaan, laat je je hierdoor niet meer gek maken. Er komt heus wel weer een ander huis op de markt. Misschien wel een huis dat nog beter bij je past. Heb je een paar keer mis gegrepen en ga je daarom vervolgens toch maar akkoord met een slaapkamer minder? Je kunt daar nogal wat spijt van krijgen. Zo zonde! Omdat je toch echt een paar jaar moet blijven wonen om op zijn minst de kosten koper eruit te halen.

Heb je pro-actieve hulp nodig bij de aankoop of verkoop van een woning?

Mail naar mail@arthurbrekelmans.com voor meer informatie over mijn unieke aankoop- en verkoopbegeleiding. Ik ben je graag van dienst!

Aanbevolen artikelen