E-mailadres

mail@arthurbrekelmans.com

Openingstijden

Ma t/m Zo: (bijna) 24/7

Niet leuk om te horen van je collega makelaars maar toch is dit wat ik regelmatig krijg te horen: Arthur, je kunt veel sneller je courtage verdienen, daar heb je geen 3 weken voor nodig!
De meeste makelaars werken nog op de traditionele en dus verouderde maar vertrouwde manier. De vraagprijs. Na 10 kijkers sluiten ze de kijkrij en halen uit die 10 mensen de koper voor hun opdrachtgever(s) uit. Voor andere geïnteresseerden is dit zeer klantonvriendelijk. Het frustratielevel loopt zo erg hoog op. Want om op deze verouderde maar vertrouwde manier een kans te maken in deze huizenmarkt, moet je wel heel snel op de hoogte zijn van de nieuwe panden op de markt. Spreekwoordelijk pies je als potentiële koper dus met regelmaat naast het potje.

De andere kant van de medaille

Als opdrachtgever ben je natuurlijk blij met de snelle verkoop, soms al na een dag. Of een paar dagen. Soms zelfs nog voordat het huis daadwerkelijk in de verkoop is genomen. Makelaar ook blij, hij of zij kan zich weer op de borst kloppen. Kijk eens binnen één dag verkocht, wat zijn we goed hè?
Ik denk dan: Maar opdrachtgever, zou er niet een betere prijs in hebben gezeten als je makelaar niet 10 maar 26 geïnteresseerden over de vloer had laten komen? Met een grote kans op een hogere koopprijs met betere voorwaarden. Voorwaarden die nog beter voor jou als verkopende partij zouden zijn geweest? Waarom nam je genoegen met minder? Waarom doe je jezelf en je gezin zo te kort?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is money-2696229_640.jpg

Nieuwe aanpak in een verhitte markt

Daar verschilt mijn aanpak met die van andere makelaars in deze overspannen, gekke en toch heel bijzondere markt.
Ik neem namelijk uitgebreid de tijd om zoveel mogelijk kijkers ook echt de woning te laten zien. Een bezichtingstop bij 10? NO WAY! Gemiddeld krijgen 26 mensen van mij de kans een kijkje binnen te nemen. Maar het is over het algemeen meer regel dan uitzondering dat er wel 35 mensen dezelfde kans krijgen. Ze zijn allemaal van harte welkom! Met niemand ga ik tijdens de bezichtigingen onderhandelingen aan, niemand hoeft tegen elkaar op te bieden, Iedereen van de eerste tot en met de laatste kijker heeft dezelfde kans op de woning die ik in de verkoop heb. Ik hoor vaak van de potentiële kopers (behalve de belegger) dat ze deze manier van verkopen zeer waarderen en ook heel eerlijk vinden.

De praktijk

Laatst zei een meneer tegen mij dat hij mijn manier zeker nieuw maar in zijn geheel niet eerlijk genoeg vond. Ik vroeg hem op welk punt precies. Hij zei: “Nou ik kan het niet kopen als ik dat zou willen, nu, op dit moment.” Mijn antwoord: “Dat klopt. Maar omdat ik samen met mijn opdrachtgever voor deze methode heb gekozen, bent u nu wel in de gelegenheid om te komen kijken. Zou ik deze methode niet hebben toegepast, was de afspraak met u al 14 dagen geleden geannuleerd. U staat hier nu maar wel mooi en de kansen zijn nog steeds gelijk voor iedereen. Ook voor u.”
Een glimlach kwam rond zijn mond en hij zei: “Je hebt gelijk” en we vervolgden de bezichtiging.
Zo zie je maar: aan ieder voordeel kleeft een nadeel en andersom. Maar mijn manier van aanbieden in deze markt kent gelukkig veel meer voordelen dan nadelen. Voor zowel de verkopers als voor de kopers. En daar doe ik het voor.

Wil je weten welke mogelijkheden er voor jouw woning zijn op deze markt? Nodig me uit voor een kopje koffie en ik vertel er je alles over. Wanneer spreken we af?

Heb je pro-actieve hulp nodig bij de aankoop of verkoop van een woning?

Mail naar mail@arthurbrekelmans.com voor meer informatie over mijn unieke aankoop- en verkoopbegeleiding. Ik ben je graag van dienst!

Aanbevolen artikelen